Dnes je 17. 09. 2024
svátek má Naděžda

Čtyřiadvacetihodinovka pro Terezku

Pokud plánujete udělat něco pro své zdraví a zároveň být součástí dobré věci, zbystřete! Na konci letošního roku se na českolipském stadioně uskuteční tzv. „Hejbák 24“.

Hlavním organizátorem je Jan Vaníček, který se pokusí na stadioně pokořit co nejvíce okruhů za 24 hodin. „Za každý zvládnutý okruh dám 5 Kč do kasičky, která bude celou dobu na stadionu, a proto můžete přijít za mnou na stadion a přispět jakoukoliv částku.“

Honzo, přibliž nám, co si máme představit pod akcí nazvanou „Hejbák 24“?

Hejbák je charitativní akce, která se snaží vyhledat osoby se zdravotním handicapem a pomoci jim.

Jak tě tato myšlenka napadla?

Tato myšlenka mne napadla náhodně, mám rád extrém a 24 hodin na stadionu je extrém a díky spolku Fortuna in natura z.s to můžeme spolu zorganizovat.

Kdy a kde se to koná?

30.12. v 9:00 je start na Městském stadionu v České Lípě.

Pro koho se bude konat tahle akce?

Pro Terezku, které ve 3 letech diagnostikovali Dětskou mozkovou obrnu, spascititu horních i dolních končetin. Tatínek je sám na Terezku a musí se o ní starat celých 24 hodin. Péče o Terezku zahrnuje každodenní běžné činnosti, jako je oblékání, osobní hygienu, krmení i mobilní asistenci, nejen po domě, ale i mimo něj. Ta navštěvuje speciální praktickou školu od 7 let. Má také svůj studijní plán, učí se číst , psát, počítat, zpívat.

Jak se lidé mohou zapojit?

Můžou přijít také na stadion a tam vykonat sportovní aktivitu. Můžou běhat, chodit, chodit i s kočárkem. Když se nebudou moct zapojit osobně, tak můžou podpořit Terezku zakoupením sponzorských triček na stránkách Fortuna in natura.eu, kde je transparentní účet.

Další informace na facebookových stránkách https://www.facebook.com/events/202036304791739